1 dag, 3 måltider- weekend

Pasta med seafood – efter senseprincipperne.

Jeg kom hjem fra job i dag med en klar forestilling om hvad aftensmaden skulle bestå af. Vi skulle simpelthen have en af min mands livretter – nemlig koteletter i fad. Den plan blev dog hurtigt ændret efter som min mand åbenbart havde andre planer og slet ikke var hjemme til aften. Jaja så kunne vi jo bare have fået det alligevel, men jeg er jo den søde kone der selvfølgelig rykker livretten til i morgen og i stedet opsøger fryseren for et andet kulinarisk indslag.  I første skuffe ligger der en pose blandet seafood, lækre blæksprutter, rejer og muslinger. De passede jo fint med den rest vin jeg havde fra weekenden og den fløde jeg skulle have haft brugt til koteletterne. Desudrn havde jeg en rest pasta fra i går,  fordi det stadig er svært at regne ud hvor meget rå pasta der går til en håndfuld kogt pasta. Nå men jeg havde flere ingredienser til en tiltalende ret. Så manglede jeg bare det grønne indslag, igen måtte jeg på jagt i fryseren for jeg havde egentlig ikke så meget andet frisk grønt end kål og champignoner hvilket bare ikke passede til.

Jeg fandt en pose små tomater fra drivhuset, en rest spinat og en pose persille. Der ud over fandt jeg en halv kedelig porre i grønsagsskuffen som heldigvis fik nyt liv da de yderste lag blev fjernet. En ret begyndte at forme sig. Resultatet hverken ligner eller smager som et hurtigt indslag.

🖐 1+2: porrer, spinat, tomater
🖐 3: blandede skaldyr
🖐 4: fuldkornspasta
Fedt- fløde, olivenolie
Smagsgivere: hvidvin, chili, hvidløg, salt, peber.

Ingredienser til 4 personer:

2 spsk olivenolie

1 porre i skiver

5 fed knust hvidløg

1kg små tomater

100g spinat

1 dl persille

2.5 dl hvidvin

2.5 dl fløde

600g blandet seafood

4 håndfulde kogt fuldkornspasta

Chili, salt og peber.

Hvidløg, chili, porre, spinat og persille svitses i olien, tomater tilsættes (hvis de ikke er frosne, så vent lidt endnu). Tilsæt hvidvin og fløde, lad det simre ind i ca. 10-15 minutter, så alkoholen bliver kogt ud. Tilsæt det optøet seafood (og friske tomater) lad det simre yderligere 5 minutter og smag til med salt, peber og evt. Mere chili. Tilføj den kogte pasta og server.

Det frosne seafood tøede jeg op i en si under rindende lunkent vand. Det er er vigtigt at seafood ikke bliver tilberedt for længe, så bliver det sejt i stedet for lækkert. . .

Du kan lave din helt egen version med lige præcis de grønsager du har i skuffen.

〰️MARIA 〰️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1 dag, 3 måltider- weekend