Hvem er jeg?

Endnu en kur?

Jeg har tidligere forsøgt mange kure, jeg har prøvet dukan, suppekuren, lowfat/lowcarb, 5:2 mm. Hver gang har tabt mig, men bukket under efter kort tid pga. de mange restriktioner! Jeg kan ikke leve med at der er fødevare jeg slet ikke må spise. F.eks elsker jeg brød, men der findes ikke mange kure hvor kulhydrater og stivelse ikke er bandlyst. Jeg har forsøgt mig med syre/base kost, her er ingenting forbudt, dog må man ikke spise syre og baser i samme måltid – Der forsvandt sommerens mange grill aftner med lækkert kød og kartoffelsalat.

Hvad gør man så? Man tæller kalorier! For jeg har egentlig altid været god til at få lidt sundt i løbet af dagen, men mine portionsstørrelser har bare været alt for store og så er jeg bare utrolig god til at kværne i yankiebar på vejen hjem når jeg har handlet eller hyggespise is om aftenen. Nå men så er kalorietælling da vejen frem, spis hvad du vil, men stop når du har brugt ‘dagens ration af kalorier’ – ej okay det fungerede bare heller ikke for mig. For det første gider jeg ikke at veje alt min mad for efterfølgende at skrive det i en app der hjælper mig med at holde styr på dagsrationen. Det er tidskrævende og besværligt når en ret indeholder mange ingredienser. For det andet kunne jeg ikke få kalorierne til at dække en hel dag, når jeg nåede kl. 15 havde jeg brug mine kalorier på det helt forkerte, jeg var konstant sulten og kunne derfor ikke begrænse mig. At være konstant sulten er noget jeg har kæmpet med altid, jeg har haft svært ved at forstå min krops signaler. Den bearbejdelse der sker af maden efter et måltid, registrerede min hjerte som signaler på at nu var jeg sulten igen, dette på trods af at jeg lige havde spist mig så mæt så jeg nærmest kunne kaste op. Nå men tilbage til kalorietælling, det fungerede bare ikke, punktum.

Billedet er lånt fra sensekost.dk

For lææææænge siden meldte jeg mig så ind i gruppen ‘sense – slank med fornuft -spørgsmål og svar’ på Facebook, men jeg var slet ikke klar til at ændre noget som helst, i stedet fulgte jeg bare med, lærte principperne og hoppede først på vognen da det gav mening i mit liv. Det gjorde det så for 6 uger siden. Som du kan se på min Instagram @Marias.mad.univers så er jeg gået all in, sensekost giver så meget mening for mig! Intet er forbudt, og mit eneste måleapparat er mine hænder. Jeg spiser kun 3 gange om dagen og efter de første 14 dage havde jeg lært at sammensætte de 3 måltider så jeg kan holde mig mæt indtil det næste. Min sukkertrang er så godt som væk og jeg har ikke den store trang til chokolade om eftermiddagen som jeg ellers altid har kæmpet med. Det lyder som et mirakel og det føles faktisk også lidt sådan. Jeg taber mig ikke hurtigt, ind til nu har det været ca. 700g om ugen i gennemsnit. Flere uger har vægten stået stille og jeg har lidt af obstipation i en frustrende grad. Nu har mit krop vendet sig til kostomlægningen og vægten falder stille og roligt igen. Den helt store omvæltning for mig var mængden af fedt jeg skulle indtage – op til 9 spsk om dagen. Det lyder voldsomt og mit hoved kunne ikke få indtagelse af fedt i de mængder til at hænge sammen med vægttab. Der ud over er der plads til hele 3 håndfulde stivelse om dagen, jeg kan derfor både spise brød og kartofler hvis jeg har lyst. Når jeg er ude at spise skal jeg ikke bede om specielkost eller takke nej til ting, jeg spiser det hele, bare ud fra en anden målestok end tidligere. Det giver SÅ MEGET MENING, ihvertfald for mig. Jeg har altid gået og spist lidt i smug, snacket lidt i ny og næ, men det sker sjældent for mig nu og når det gør, så har jeg konstant “håndfulde” i mit hoved, således at jeg trækker det fra i et af måltiderne så håndfuldende samlet set ikke bliver for store. For nogle lyder det måske uoverskueligt? For mig har det været vejen frem, jeg  ved præcis hvor meget jeg har behov for at spise hver dag . Dette gjorde, at da jeg i starten fik signaler fra min krop om at den var sulten, så kunne jeg sige til mig selv, “det er noget pjat, du har fået hvad du var brug for” og efter lidt tid begyndte min krop at acceptere det.  Min største glæde ved at begynde med sense som livsstil er at min konstant sult er væk, sikke en befrielse.  Hvis du er interesseret i at lære mere om Sense, så er sensekost.dk stedet. Du kan finde alt hvad du skal bruge der. Der er gode illustrationer og videoer der fortæller om konceptet bedre end jeg kan.

Så nej dette er ikke endnu en kur, det er en livsstil – and it makes sense.

〰️MARIA〰️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvem er jeg?